Meteor

Klub za brzo klizanje

By

3 bronce hrvatskim brzoklizačima u Ankari

Ankara, 13.12.-15.12.2019.

Proteklog vikenda u Ankari je održano 5. međunarodno brzoklizačko natjecanje iz Danubia serije. Na trodnevnom natjecanju nastupilo je 155 brzoklizačica i brzoklizača iz 12 zemalja, među kojima i četvero hrvatskih natjecatelja, kojima je ovo natjecanje ujedno bilo i odlučujuće za plasman na Europa Cup Finale. 

Hrvatski su predstavnici ostvarili odlične rezultate osvajanjem 2 brončane medalje u pojedinačnoj konkurenciji u disciplini 500 m (Katarina Burić i Ivan Martinić) te broncu u mješovitoj štafeti na 2000 m (u sastavu Katarina Burić, Maja Ivandić, Martin Kolenc, Ivan Martinić).

Ovim izvrsnim rezultatima treba pridružiti i veliki uspjeh Katarine Burić i Maje Ivandić koje su rezultatom ostvarenim u Ankari uspjele izboriti i plasman na Europa Cup Finale u ruskoj Kolomni, u ožujku sljedeće godine. Svojim su se plasmanom tako pridružile hrvatskoj seniorski Valentini Aščić koja se plasirala ranije ove godine. 

Idućem, ujedno i posljednjem, natjecanju iz Danubia serije, domaćin će u veljači biti Sisak, a prije toga hrvatske brzoklizače, odmah s početkom nove godine, čeka niz velikih natjecanja. Najprije su na rasporedu Olimpijske igre mladih u Lausanni, a nakon toga Europsko prvenstvo u Debrecenu.