Meteor

Klub za brzo klizanje

Olimpijska natjecanja

Individualne discipline

Održavaju se utrke na 500m i 1000m i pobjednici u pojedinačnim disciplinama osvajaju medalje. U kvalifikacijskim natjecanjima obično se utrkuju po četiri klizača, gdje dvoje najboljih prelazi u slijedeću krug. U polufinalnim i finalnim utrkama također najčešće sudjeluje po četiri klizača u svakoj utrci.

Štafeta

Štafeta 3000m za žene uključuje osam kvalificiranih ekipa uklučujući i zemlju domaćina. Ove ekipe natječu se u dvije grupe od po četiri ekipe gdje dvije najbolje idu u finale (tzv. A-finale), a ostali se natječu u B-finalu. Medalje osvajaju natjecatelji A-finala.
Štafeta 5000m za muškarce, također uključuje osam kvalificiranih ekipa uklučujući i zemlju domaćina. Ove ekipe natječu se u dvije grupe od po četiri ekipe gdje dvije najbolje idu u finale (tzv. A-finale), a ostali se natječu u B-finalu. Medalje osvajaju natjecatelji A-finala.
Svaka ekipa sastoji se od četiri klizača od kojih svaki mora klizati barem jednu izmjenu. Štafeta započinje masovnim startom u kojem sudjeluju klizači prve izmjene. Svaka ekipa određuje koliko krugova će klizati svaki od klizača. Klizači se smiju izmjenjivati učestalošću dogovorenom unutar svoje ekipe s time da klizač posljednje izmjene krene najmanje dva puna kruga prije cilja.
Ekipe najčešće kližu svaku izmjenu jedan, jedan i pol ili dva kruga. Izmjene klizača izvode se pri velikim brzinama (>40 km/h) obično snažnim odgurivanjem. Izmjena se smije izvršiti na bilo kojem dijelu staze; no u svakom slučaju, posljednja izmjena mora biti obavljena prije ciljne linije i to dva kruga prije kraja utrke. Pucanj obavješćuje klizače da je slijedeća izmjena posljednja.