Meteor

Klub za brzo klizanje

Odluka IO ZKS o mjerama ponašanja u klizačkim garderobama i prostoru uz led

 

Molimo Vas da članove Vašeg kluba upoznate sa odlukom Izvršnog odbora Zagrebačkog klizačkog saveza (IO ZKS) koja je jednoglasno donesena na prijedlog članova IO ZKS (predstavnici svih klubova bili su nazočni sjednici) i 2 stručne komisije Zagrebačkog klizačkog saveza (Stručno programska i Trenerska komisija) kojom se od početka nove sezone, točnije od 25.07.2016.godine mole roditelji i druge osobe koje dovode klizače/ice na treninge sva tri klizačka sporta da za vrijeme treninga ne borave u klizačkim garderobama i prostoru uz led. Roditelje molimo da nakon što obuku dijete napuste garderobu.

 

Također molimo da se sa galerije na Klizalištu Velesajam i tribina u Domu sportova ni u kojem obliku ne ometa trening na ledu. Trenere molimo da u slučaju ometanja treninga (dobacivanje, vikanje, snimanje, slikanje i sl.) zamole svaku osobu koja ometa trening da se udalji sa galerije/tribina i imaju ovlasti udaljiti sa leda klizača/ice osobe koja ometa trening.

 

Nepridržavanje ove odluke klubovi su dužni sankcionirati prema svojim važećim aktima. S obzirom da to može utjecati na klizačice i klizače, odnosno mogućnost njihovog bavljenja nekim od klizačkih sportova, molimo klubove da te akte učine transparentnima te da svojim članovima dodatno skrenu pozornost na stegovne mjere previđene tim aktima.

 

S poštovanjem,

Izvršni odbor ZKS