Meteor

Klub za brzo klizanje

O klubu

Pojavljivanje brzog klizanja na kratke staze kao organiziranog klupskog sporta u Hrvatskoj može se opisati kao paralelni istovremeni trend u svijetu. Nakon što je priznat kao olimpijski sport 1992. godine, njegovo je širenje i popularizacija zahvatila sve kontinente, dobne i interesne skupine.

Klub Meteor osnovan je 1998. godine u Zagrebu. Dužnost i čast prvog predsjednika kluba pripala je Vladimiru Svibenu, sada počasnom predsjedniku. Tijekom godina klub su obogatili svojim sudjelovanjem u radu i mnogi članovi klizači kao i njihovi roditelji te razni podupirući članovi.

Na trenerskoj klupi od početka djelovanja kluba svoje su sate odradili te svoje znanje i umijeće prenijeli treneri Azur Kučukalić- Riki, Vanja Šlender, Saša Todorović, Kornel Steiner, Ivan Pandov i Dubravko Feldin.

Zadnjih 7 sezona ustalila su se dva bivša brzoklizača, sada licencirana i afirmirana trenera koji zajedno održavaju treninge za klizače na ledu i kondicijske treninge u dvorani, Dubravko Feldin za mlađe i straije kategorije i Saša Todorović za mlađe.

Ovaj je uigrani trenerski dvojac, nakon povlačenja dugogodišnje predsjednice Jasne Todorović, sada na čelu s predsjednikom kluba Goranom Ivandićem, uspješan i dobro organiziran tim koji Meteor vodi kroz sva natjecanja i treninge.

Uz stalnu postavu domaćih trenera od sezone 2014./2015. Hrvatski klizački savez je angažirao stranog trenera iz Bugarske Ivana Pandova koji je svojim trenerskim i mentorskim radom doprinio podizanju forme klizača, usavršio i unaprijedio njihovu tehniku te obogatio svojim iskustvom i znanjem metodiku i stručnost rada domaćih trenera.

Klub Meteor svake je sezone sve brojniji i uspješniji na svjetskoj i domaćoj natjecateljskoj sceni. Naši su klizači već postigli vrlo zapažene rezultate na europskim i svjetskim prvenstvima. Uspjeh su ostvarili, motiviranost pokazali, a uz bolje uvjete treniranja, veće financijske potpore i zajednički rad najbolje razdoblje Kluba i olimpijski uspjeh, vjerujemo, tek dolazi.