Meteor

Klub za brzo klizanje

By

6-ero hrvatskih brzoklizača otputovalo u Nizozemsku na Europsko prvenstvo u brzom klizanju na kratke staze

Natjecanje se ove godine održava u Optisport Sportboulevard Areni u Dordrechtu od 11. do 13. siječnja. Najboljih 132 sportaša iz 25 europskih država natječe se za titulu prvaka Europe 2019., a u toj probranoj konkurenciji europske elite nalaze se i 4 hrvatske brzoklizačice te 2 brzoklizača.

Našu natjecateljsku ekipu čine seniorke Katarina Burić, Valentina Aščić i Danijela Ivandić, i juniorka B Maja Ivandić. U muškoj konkurenciji Hrvatsku će predstavljati seniori Martin Kolenc i Ivan Martinić.

Naše brzoklizačice Katarina i Valentina nastupit će u pojedinačnoj konkurenciji, kao i naši brzoklizači Martin i Ivan, a sve naše 4 brzoklizačice ujedno će predstavljati ekipu Hrvatske u ženskoj štafeti.

Osim što je već sami dolazak na Europsko prvenstvo uspjeh za naše predstavnike, nadamo se i priželjkujemo ponavljanje lanjskog uspjeha u ženskoj i muškoj konkurenciji kada su naši predstavnici dobrim plasmanom, ulaskom među 32-oje najboljih, osigurali po dva mjesta u obje konkurencije, ženskoj i muškoj, na ovogodišnjem prvenstvu.

Za sada im možemo samo poželjeti sportsku sreću, vrtoglave brzine i osobne rekorde!