Meteor

Klub za brzo klizanje

By

Hrvatski brzoklizači korak bliže plasmanu na ZOI

Od 28. do 31.10. u japanskoj Nagoyi održan je drugi ovogodišnji Svjetski kup u brzom klizanju na kratke staze. Nastupilo je ukupno 102 klizačice i 131 klizač. Pobjednička postolja u 6 pojedinačnih i 3 ekipne discipline osvojili su predstavnici 7 zemalja, dok su pojedini favoriti ostali bez medalja. Sve to potvrđuje nastavak rasta popularnosti i razvoja ovog sporta u cijelom svijetu gdje više nema dominacije predstavnika samo nekoliko zemalja.

Od naših predstavnika najbolji rezultat ostvarila je Valentina Aščić, osvajanjem 23. mjesta u disciplini 500m. Time se pridružila ostalim našim reprezentativcima koji su u ukupnom poretku nadomak plasmanu na Zimske olimpijske igre u Pekingu.

Preostala natjecanja ovogodišnje serije svjetskih kupova održavaju se u Europi. Nakon njih saznat ćemo i koje će zemlje imati svoje predstavnike na ZOI. Dio naših predstavnika na ovim natjecanjima nastupa bez financijske potpore HKS-a te vlastitim sredstvima financira troškove sudjelovanja i pokušaja ostvarivanja prvog nastupa hrvatskih brzoklizača na Olimpijskim igrama. Svi koji žele pomoći hrvatskim brzoklizačima u ostvarivanju ovog povijesnog plasmana mogu se uključiti u crowdfunding kampanju koju je pokrenuo njihov matični Klub. Sve informacije mogu se pronaći na klupskim internetskim stranicama www.kbkmeteor.hr.