Meteor

Klub za brzo klizanje

By

Hrvatski brzoklizači nakon 1. natjecanja SK u Kini na kvalificirajućim pozicijama

Od 21. do 24. 10. 2021. u Pekingu je održano natjecanje Svjetskog kupa u brzom klizanju na kratke staze, prvo u nizu od 4 kvalifikacijska natjecanja za predstojeće Zimske olimpijske igre.

Nastupilo je ukupno 102 klizačice i 130 klizača u 3 pojedinačne i 3 ekipne discipline. Hrvatsku su predstavljali Katarina Burić, Valentina Aščić, Maja Ivandić, Ivan Martinić i Martin Kolenc.

Najbolje rezultate u ženskoj konkurenciji ostvarile su Maja Ivandić osvojenim 25. te Katarina Burić 33. mjestom u disciplini 1500m, dok je kod klizača Martin Kolenc u istoj disciplini zauzeo 34. mjesto. Ostanak među prvih 36 mjesta u ovoj disciplini nakon sva 4 natjecanja kvalifikacijskog ciklusa značio bi i plasman na ZOI.

Zanimljivo je da i Maja i Katarina na natjecanjima svjetskih kupova nastupaju bez financijske potpore Saveza, pa je matični Klub za naše brzoklizače pokrenuo i crowdfunding akciju prikupljanja sredstava za troškove sudjelovanja na ovim natjecanjima i pokušaj plasmana na ZOI.

S obzirom da je ovo tek početak kvalifikacija i da su preostala još 3 natjecanja u najjačoj svjetskoj konkurenciji, put do plasmana hrvatskim je reprezentativcima težak i neizvjestan, ali to istovremeno svima njima daje priliku za napredak i ostvarivanje dobrih rezultata u svim disciplinama.

Za sve koji žele objaviti, link na crowdfunding kampanju je:

https://goget.fund/2XgRBjy