Meteor

Klub za brzo klizanje

By

Ivan Martinić i Katarina Burić pobjednici Danubije u Zagrebu

Ivan-Martinić-DanubiaKatarina-Buric-Danubia

Dodjelom medalja za najuspješnije brzoklizače završila je Danubia u Zagrebu. U zadnja su tri dana letjeli ledenom stazom ponajbolji brzoklizači Europe, a na sveukupni rezultat svih disciplina u protekla 3 dana na Danubiji pokazao je da su najuspješniji bili naši brzoklizači, osvojivši u seniorskoj konkurenciji 1. i 2. mjesto (Ivan Martinić prvi, a Jan Posavec drugi), dok je kod brzoklizačica situacija još i bolja, podij su dijelile naše tri reprezentativke tako da s ponosom možemo istaknuti kako je Hrvatska osvojila prva tri mjesta: Katarina Burić prva, Valentina Aščić druga, Danijela Ivandić treća. To je zaista respektabilan uspjeh naših seniora i seniorki.

Kod juniorskih kategorija Hrvatski su se natjecatelji isto uspjeli progurati među, već tradicionalno vodeće u regiji, Mađare i Slovake, osvojivši 3. mjesto u juniorkama C (Maja Ivandić), juniorkama E (Patricija Smogar), te 2. i 3. mjesto u juniorkama F (najmlađim natjecateljskim kategorijama,Tonka Horvat i Anđelina Nosić)  Visoku motiviranost naših natjecatelja dokazuje 9 novih osobnih rekorda.

Kako je ovo bila posljednja, 6. Danubia, u ovoj sezoni, ponosno možemo istaknuti da je, zbrajanjem bodova iz svih disciplina i sa svih Danubia iz cijele serije, Ivan Martinić sveukupni pobjednik ovosezonske Danubia serije, a kod klizačica je Katarina Burić svukupna pobjednica Danubia serije, dok je Valentina Aščić treća. Tim bodovima i tim visokim plasmanom njih su se troje kvalificirali za Finale Europskog kupa u Belgiji (grad Hasselt) od 24.-26.ožujka.

Iako je jasno vidljivo kako u seniorskim kategorijama imamo nedvojbeno izvrsne rezultate, na ovoj su Danubiji i naše mlađe kategorije pokazale kako, ne bez razloga, možemo očekivati svijetla vremena za brzo klizanje u Hrvatskoj.

HrvatskaHrvatska štafeta

Natjecanje su podržali brojni sponzori kojima ovim putem zahvaljujemo i nadamo se daljnjoj suradnji.

M&Mfranckkraslogo_dukatVeronikarauch