Meteor

Klub za brzo klizanje

By

Meteorci juniori na SP u Innsbrucku

innsbruck-1-dan-1

Naši su brzoklizači od srijede boravili u Innsbrucku na Svjetskom juniorskom prvenstvu. U srijedu i četvrtak su odradili treninge na ledu kao zadnje pripreme pred trodnevno natjecanje. Kao što i ove fotke pokazuju, naši su Meteorci uvijek dobro raspoloženi i spremni za nove natjecateljske izazove koji će se ovaj put nizati u Innsbrucku od 27. do 29. ovog mjeseca. Svoje će snage odmjeriti u konkurenciji 84 brzoklizačice i 117 brzoklizača najboljih juniora svijeta.

U trodnevnom natjecateljskom programu, u petak, prvoga dana prvenstva, oboreno je 5 osobnih rekorda. Maja Ivandić u sve tri dicipline, a Stribor Suman na 1500 i 1000 metara.
U subotu, drugoga dana prvenstva, vozile su se utrke za što bolji plasman onih koji se nisu kvalificirali u sljedeći krug natjecanja, na 1500 i 500 metara. Maja je napravila novi osobni rekord na 500, Jan na 1500 i Stribor na 500 i 1500 metara.
Trećega i završnog dana prvenstva Danijela je ostvaila osobni rekord na 1000m.

Maji Ivandić, Striboru Sumanu i Janu Posavcu ovo je prvo svjetsko juniorsko prvenstvo. Bez obzira na težinu takvog natjecanja i neizbježni pritisak, pokazali su dobar potencijal, što se vidi i po osobnim rekordima koji su iz utrke u utrku sve bolji i bolji.

innsbruck-1-dan-2innsbruck-1-dan-3
FOTO: Naši natjecatelji sa svojim trenerima
(Dubravko Feldin – trener, Valentina Aščić,
Maja Ivandić, Stribor Suman, Jan Posavec,
Danijela Ivandić i Ivan Pandov – trener)