Meteor

Klub za brzo klizanje

By

Mlade hrvatske brzoklizačice odlične u Češkoj

Proteklog vikenda od 19.-21.10. brzoklizači Europe okupili su se u češkom gradu Benátky nad Jizerou u kojem je održano prvo natjecanje iz Danubia serije na kojem je pod budnim okom svog trenera Dubravka Feldina nastupilo i 11 hrvatskih predstavnika u različitim kategorijama. Na natjecanju je ukupno sudjelovalo 130 klizača iz 11 država, a pridružilo im se i 6 australskih klizača koji su u Europu došli stjecati iskustvo, jer u Australiji imaju mali broj natjecanja.

Svi su naši brzoklizači odradili odlične nastupe što dokazuje podatak o 21 novom osobnom rekordu. Najbolji rezultat ostvarila je juniorka E Tonka Horvat koja se ovjenčana srebrnom medaljom vratila u Zagreb. Još je jedna naša juniorka, devetogodišnja Ljiljana Radelja, u kategoriji F, također odradila izvrstan nastup osvajanjem 4. mjesta.

Zapažen i važan rezultat napravila je i juniorka B Maja Ivandić, izvrsnom vožnjom ostvarila je seniorsku normu za svjetske kupove i Europsko prvenstvo čime je osigurala nastup hrvatske ženske štafete na Europskom prvenstvu u Dordrechtu u Nizozemskoj u siječnju iduće godine.

Iduće natjecanje iz Danubia serije održat će se u Zagrebu od 17.-19. studenog, pa je izvrstan nastup naših brzoklizača u Češkoj najbolja pozivnica za sve ljubitelje brzine, klizanja i napetosti da nam se pridruže na Zagrebačkom Velesajmu na pravom brzoklizačkom spektaklu.

Tonka Horvat