Meteor

Klub za brzo klizanje

By

Nova sezona započela i prije “novog leda”

Sezona leda je završila, ali pripreme za slijedeću sezonu već su odavno započele. Klizači su startali s kondicijskim pripremama, a vodstvo kluba s organizacijom treninga i natjecanja u novoj sezoni.

Uz potporu Hrvatskog klizačkog saveza, naši će članovi reprezentacije, od 3. do 23. srpnja, sudjelovati na međunarodnom kampu koji se održava u Sofiji. Po povratku u Zagreb nema odmora, jer nova sezona na ledu započinje već 24.7. intenzivnim treninzima za sve klizače, na kojima će nam se pridružiti i gosti iz nekoliko zemalja, u sklopu ovogodišnjeg zagrebačkog brzoklizačkog kampa čiji smo domaćini.

Paralelno s organizacijom treninga i kampova radi se i na ostalim projektima, od kojih je najznačajniji dizajn i izrada novih klupskih kombinezona, na kojem radimo zajedno s domaćom tvrtkom Prodent iz Varaždina. Na kombinezonima smo ostavili dovoljno mjesta za zainteresirane sponzore i donatore.

Međunarodni klizački savez (ISU) objavio je raspored natjecanja za nadolazeću sezonu na kojem je potvrđeno da je Zagreb ponovno domaćin 2 natjecanja u brzom klizanju:

  •  4. i 5. studenog 2017. prvog turnira u ovogodišnjoj Alpe Adria Trophy seriji
  • od 9. do 11. veljače 2018. Danubia Series Croatian Open završnog turnira Danubia serije

Osim organizacije ova 2 natjecanja, objavom kalendara započeli su i ostali projekti sudjelovanja na natjecanjima:

  • 4 natjecanja Svjetskog kupa, od kojih nam je najbliže ono u Budimpešti, koje započinje 28. rujna. Uz izazov natjecanja sa svjetskom elitom u brzom klizanju, ovogodišnja natjecanja imaju i dodatni izazov, jer su ujedno i kvalifikacijska natjecanja za nastup na Olimpijskim igrama 2018. godine.
  • natjecanja Danubia serije u kojoj, natjecanjem u Austrijskom Hartu od 8. do 10. rujna, i otvaramo natjecateljsku sezonu. Planirano je da na ovim natjecanjima nastupi veći broj naših klizača u odnosu na prošlu sezonu.
  • Alpe Adria Trophy serija u kojoj ćemo nakon nekoliko godina ponovno imati 4 natjecanja u sezoni, jer se Sarajevo ponovno pridružilo gradovima organizatorima ove serije natjecanja na kojoj tradicionalno sudjeluju sve kategorije naših klizača.