Meteor

Klub za brzo klizanje

By

S Alpe Adria Trophy u Beogradu Meteorci donijeli 12 medalja

Proteklog vikenda na dvodnevnom natjecanju u brzom klizanju hrvatski brzoklizači izborili su izvrsne rezultate te su uz pet zlatnih, tri srebrne i četiri brončane medalje donijeli i devet osobnih rekorda.
Sudjelovalo je 68 natjecatelja iz 7 zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Mađarska, Slovenija, Srbija i Hrvatska). Hrvatske boje branilo je 15 naših predstavnika.

Zlatne medalje osvojili su u seniorskoj kategoriji Katarina Burić i Ivan Martinić, te Tonka Horvat, Fran Luetić i Rene Koprivnjak u juniorskim kategorijama.

U juniorskim kategorijama sa srebrnom medaljom vratili su se Riana Brica, Marko Opuhač i Jan Kovačić, a broncu su donijeli Patricia Smogar, Nika Koprivnjak, Matija Horvat i Emma Prantl. Osim potvrde da se zalaganje i trud kroz dosadašnji dio sezone isplatio, ostvareni rezultati u mlađim kategorijama najavljuju i bolju budućnost ovog sporta u Hrvatskoj.

Već 14. i 15. prosinca naši reprezentativci imaju važno natjecanje na međunarodnom Danubia kupu u Slovačkoj te im ovim putem želimo nastavak izvrsnih rezultata.