Meteor

Klub za brzo klizanje

By

Seniori Meteora u samom vrhu Alpe Adrie

Za hrvatsko je brzo klizanje ovoga vikenda Celje bilo točka okupljanja, jer se u njemu održavalo 3., ujedno i posljednje, ovosezonsko natjecanje iz serije Alpe Adria Trophy.

Na dvodnevnom su natjecanju, među 138 natjecatelja, što je rekordan broj klizača na Alpe Adriji, naši klizači nastupili u najvećem broju do sada. U pratnji predsjednika kluba Meteor Gorana Ivandića i trenera Dubravka Feldina snage je odmjerilo 23 hrvatskih predstavnika.

Svi su hrvatski seniori opravdali naša velika očekivanja i potvrdili dosadašnju dobru konkurentnu formu. Ivan Martinić nakon odvožene sve tri discipline u ukupnom poretku jučer je osvojio 2. mjesto, Martin Kolenc 4., a Jakov Domitrek 5. Svojim su izvrsnim rezultatima i plasmanom u sami vrh slovenske Alpe Adrie pokazali uvjerljivu dominaciju u regiji u  muškoj seniorskoj konkurenciji.

Izvrsna ostvarenja stigla su nam i u ženskoj konkurenciji. Seniorka Katarina Burić jučer je osvojila 1. mjesto, a odlične su bile i juniorke A Valentina Aščić (1. mjesto) i Danijela Ivandić (2. mjesto) te juniorka C Maja Ivandić (2. mjesto).

Na dvodnevnom je natjecanju uz niz osobnih rekorda, za naše brojne najmlađe klizače koji su se brzim klizanjem počeli baviti tek prije nekoliko mjeseci, ovo bilo prvo međunarodno natjecanje, vrijedno novo iskustvo i prvo službeno upisivanje svojih rezultata.

Natjecanje u Sloveniji bodovalo se i za Prvenstvo Hrvatske 2016./2017., pa su u Celju našim klizačima tim povodom dodijeljene medalje i za PH. Osim toga, kako je ovo bilo posljednje natjecanje iz AAT serije, objavljeni su i rezultati kompletne AAT serije. Na sva tri natjecanja nastupilo je 16 klubova iz 8 zemalja, a hrvatski je Meteor osvojio 3. mjesto u ekipnoj konkurenciji. U pojedinačnoj konkurenciji titulu osvajača kompletne Alpe Adria serije ponio je naš senior Ivan Martinić, dok je senior Martin Kolenc bio 3. Među seniorkama 2. se mjestom okrunila naša Katarina Burić. Kod juniora i juniorki ističemo 1. mjesto Valentine Aščić i 2. mjesto Danijele Ivandić (juniorke A), 3. mjesto Emme Prantl (juniorke B) i 3. mjesto Nike Koprivnjak (juniorke D), dok je Jan Posavec odnio 3. mjesto među juniorima B

Natjecanjem u Celju završila je natjecateljska sezona 2016./2017. Naši će reprezentativci sada imati jednomjesečnu stanku, nakon koje će se vratiti treniranju i pripremama za iduću natjecateljsku sezonu, 2017./2018., te kvalifikacijskim utrkama za Olimpijske igre u veljači 2018.. Mlađi će klizači bez predaha nastaviti treniranje sve do kraja sezone leda u Zagrebu u lipnju. Poslije kraće stanke, na led se svi zajedno vraćaju već krajem srpnja.