Meteor

Klub za brzo klizanje

By

Solidan rezultat hrvatskih brzoklizača na 1. Audi ISU Svjetskom kupu u Budimpešti

Zadnja 2 dana natjecanja Svjetskog kupa u brzom klizanju na kratkim stazama u Budimpešti održane su završne kvalifikacije i finalne utrke u svim disciplinama.

Klizači i klizačice zemalja favorita očekivano su dominirali, predvođeni Koreancima koji su osvojili 6 zlatnih medalja od ukupno 8 disciplina. Uz njih tu su Mađari, Kanađani, Nizozemci…

Od naših klizačica i klizača, najbolji rezultat u ženskoj konkurenciji ostvarila je Valentina Aščić osvojivši 39. mjesto u disciplini na 500m, dok je novim hrvatskim rekordom na 1000m Martin Kolenc ostvario 34. vrijeme u toj disciplini. Zbog specifičnog načina bodovanja rezultata u brzom klizanju, to vrijeme donijelo mu je tek 77. mjesto u ukupnom poretku na 1000m.

Klizačice su svoj prvi nastup na natjecanjima ISU Svjetskog kupa odradile bez pogreške i prekršaja te time ostale u utrci za kvalifikacije na Europsko prvenstvo što im je bio i glavni cilj prije odlaska na natjecanje.

Brzoklizačka karavana seli se u nizozemski Dordrecht gdje već u četvrtak 5.10. započinje drugo ovogodišnje natjecanje Audi ISU Svjetskog kupa.