Meteor

Klub za brzo klizanje

By

U Zagrebu završilo uzbudljivo brzoklizačko natjecanje

Naši Stribor Suman (junior A) te Gabriella Prantl (juniorka B) osvojili su izvrsno 5. mjesto, a zapažene rezultate u najmlađim kategorijama ostvarili su Marko Opuhač i Rene Koprivnjak, koji su nastupili u starijoj natjecateljskoj kategoriji od one u kojoj se trenutno nalaze, a ostvarili su odlično 6. i 7. mjesto.

Proteklog je vikenda Zagreb bio domaćin međunarodnog brzoklizačkog natjecanja, posljednjeg ovosezonskog kup natjecanja iz Danubia serije. Nastupilo je 109 natjecatelja iz 14 europskih zemalja. Natjecanje se bodovalo u mlađim kategorijama za finalno natjecanje Europa kup finale koje će se ove godine održati u ruskoj Kolomni od 20.-23. ožujka.

Naši seniori, ujedno i reprezentativci Hrvatske u brzom klizanju, svoje pravo nastupanja na finalnom natjecanju stekli su još sredinom prosinca prošle godine posljednjim kvalifikacijskim natjecanjem u Turskoj, a ovog vikenda naši mlađi predstavnici ravopravno su se borili sa svojim vršnjacima stečući nova međunarodna iskustva, na ovom iznimno jakom natjecanju.

Hrvatskim reprezentativcima u ožujku predstoji osim spomenutog Europa kup finala i svjetsko prvenstvo u južnokorejskom Seulu (13.-15.03.).