Meteor

Klub za brzo klizanje

By

Zagreb spreman za brzoklizački spektakl!

reprezentacijaDanubia

Nakon niza svjetskih i europskih prvenstava u umjetničkom i sinkroniziranom klizanju, Hrvatski klizački savez po prvi put biti će domaćin i velikog međunarodnog natjecanja u brzom klizanju na kratke staze – Croatia Opena!

Od petka do nedjelje, 10-12. veljače, na zagrebačkom klizalištu Velesajam održava se europsko kup natjecanje Danubia, posljednje od 6 ovosezonskih natjecanja iz te serije.

U Zagreb dolazi osamdesetak brzoklizača, seniora i juniora iz deset europskih zemalja i to Austrije, Slovačke, Mađarske, Latvije, Bugarske, Češke, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije, a Hrvatsku će predstavljati sedam reprezentativaca članova Kluba za brzo klizanje Meteor.

– Našu reprezentaciju čine seniori Katarina Burić i Ivan Martinić te juniori Valentina Aščić, Danijela Ivandić, Maja Ivandić, Jan Posavec i Stribor Suman, a uz njih će još nastupiti desetak klizača mlađih dobnih kategorija kojima je ovo prvo takvo međunarodno natjecanje i jako dobro iskustvo. Čeka nas žestoka konkurencija, ali nadamo se da će naši najbolji klizači izboriti bodove koji im još nedostaju da bi se kvalificirali u finale ovog natjecanja koje će se održati u ožujku u Belgiji – najavio je trener Dubravko Feldin.

Osim domaćih, prilika je ovo vidjeti u živo u Zagrebu i neke od najboljih europskih brzoklizača, doživjeti iznimnost sporta u kojem se za postizanje dobrog rezultata moraju uskladiti eksplozivna snaga, brzina, taktika i strategija, a Velesajmom će se u tri dana brzoklizačkog spektakla kakav Zagreb još nije vidio, juriti i do 50 kilometara na sat!

Natjecanje starta od petka u 11 sati, a svečano će ga i službeno otvoriti gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić istoga dana u 18.00 sati. Subotnji program kreće od 10.30, a nedjeljni od 9.00 sati.

Ulaz na klizalište Velesajam i parking su besplatni!

Trening 2