Meteor

Klub za brzo klizanje

By

Završena međunarodna ISU-ova edukacija za trenere brzog klizanja

Početkom siječnja ove godine održan je i zadnji u nizu 4 međunarodna ISU seminara za trenere brzog klizanja koji su se od kolovoza prošle godine održavali u Nizozemskoj i Njemačkoj.

Pod pokroviteljstvom HKS-a na seminarima je sudjelovalo i troje hrvatskih predstavnika: Dubravko Feldin Meteorov dugogodišnji trener, kojem je za njegov trenerski posao ova edukacija vrlo korisna kako bi bio u toku s novim svjetskim trendovima u treniranju brzog klizanja, posebno mlađih kategorija za koje je on u klubu zadužen.

Drugih dvoje polaznika su naši aktivni brzoklizači, ponajbolji hrvatski seniori: Katarina Burić i Martin Kolenc, koji su ujedno i studenti Kineziološkog fakulteta, pa im je ova edukacija bila odlična prilika da pojačaju svoju užu specijalnost u metodici treniranja brzog klizanja i novim pristupima u podučavanju.

Edukacija se održala u okviru višegodišnjeg  ISU programa za razvoj klizačkog sporta, a cilj ovog ciklusa bio je stručno usavršavanje trenera brzog klizanja, upoznavanje novih metodičkih i psiholoških pristupa, poboljšanje interaktivnog pedagoškog planiranja te provedba i implementacija novih stručnih znanja u trenažnom procesu.