Meteor

Klub za brzo klizanje

By

Završeno SP u Nizozemskoj

Zadnjeg dana SP u brzom klizanju na kratke staze u nizozemskom Dordrechtu održane su finalne utrke na 1000m, u štafetama i superfinala.

U ženskoj konkurenciji Nizozemka Suzanne Schulting nastavila je svoj pobjednički niz od prethodnog dana. Nakon pobjeda u obje pojedinačne discipline i osvajanja naslova ukupnog pobjednika, uz ukupno 4 zlatne medalje u pojedinačnim disciplinama s prvenstva odlazi i s ekipnim zlatom osvojenim u ženskoj štafeti.

U muškoj konkurenciji na 1000m zlato je osvojio Mađar Shaolin Sandor Liu, dok je titulu ukupnog pobjednika ponio njegov brat Shaoang Liu. Nizozemska štafeta izborila je prvo mjesto i tako osigurala da i u muškoj konkurenciji jedna zlatna medalja ostane domaćoj ekipi.

Hrvatski predstavnici ostvarili su zapažene nastupe među kojima se može istaknuti 16. mjesto u disciplini 1500m Martina Kolenca i 24. mjesto u disciplini 500m Valentine Aščić. Osvajanjem 26. (Martin) i 28. (Valentina) mjesta u ukupnom poretku osigurali su da slijedeće sezone Hrvatska po prvi put ima po 2 predstavnika u obje konkurencije na SP.

Ovim rezultatima hrvatski su reprezentativci na najbolji način najavili slijedeću sezonu u kojoj nas odmah na početku očekuju 4 natjecanja Svjetskog kupa koja su ujedno i kvalifikacijska natjecanja za nadolazeće zimske OI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.