Meteor

Klub za brzo klizanje

By

Završilo dvodnevno natjecanje Alpe Adria

Ovoga je vikenda na zagrebačkom klizalištu Velesajam, u organizaciji KBK Meteor i uz pokroviteljstvo Hrvatskog klizačkog saveza i Zagrebačkog klizačkog saveza, održano regionalno kup natjecanje, prvo od 4 natjecanja iz seriji Alpe Adria. To se natjecanje za domaće klizače ujedno bodovalo i kao Prvenstvo Zagreba, tako da je za naše klizače, možemo reći, zadatak bio dvostruko važan.

Naši se domaći brzoklizači mogu pohvaliti odličnim rezultatima u ženskoj konkurenciji, prva dva mjesta u ukupnoj konkurenciji osvojile su Katarina Burić i Valentina Aščić i 1. mjesta u svojim kategorijama. U muškoj seniorskoj konkurenciji ponosno ističemo hrvatsku dominaciju osvajanjem prva tri mjesta (Martin Kolenc, Ivan Martinić, Jakov Domitrek).

U ostalim, juniorskim kategorijama, najbolja su mjesta zauzeli Mađari, koji su posljednjih godina u ovome sportu, vodeća nacija, kako po broju klizača na natjecanjima, tako i po ostvarenim rezultatima.

Uz Mađare bi se moglo reći da su s dobrim rezultatima iznenadili i Slovaci koji su se tu i tamo ugurali među dominantne Mađare. Kao rezime vikenda svakako valja još dodati da su naših 17 domaćih klizača na ovom dvodnevnom natjecanju sudjelovali u 72 utrke, od ukupno 158, te da su u njima srušili 19 osobnih rekorda!