Meteor

Klub za brzo klizanje

By

Valentina Aščić i Martin Kolenc vratili se s EP-a s novim državnim rekordima

Prošlotjedno EP u brzom klizanju na kratkim stazama u Dresdenu, za naše brzoklizače završilo je vrlo dobrim rezultatima. U konkurenciji preko 80 brzoklizačica i brzoklizača naši predstavnici izborili su za EP iduće godine, po prvi puta, pravo prisustva po dva predstavnika, i u ženskoj i u muškoj konkurenciji.

Naša juniorka A Valentina Aščić zauzela je 28. poziciju, a seniori Katarina Burić i Martin Kolenc su u ženskoj odnosno muškoj konkurenciji zauzeli 29. mjesto. Ujedno se Martin i Valentina ponosno vraćaju s novim državnim rekordima na 500m.

Posebno je ugodno iznenađenje vrlo dobro 9. mjesto naše ženske štafete u sastavu Katarina Burić, Danijela Ivandić, Valentina Aščić i Maja Ivandić. Hrvatska štafeta je prvi puta izborila pravo nastupa na EP tako da je to ujedno i prvi, povijesni rezultat.

Navedeni uspjesi su rezultat trajnog i kontinuiranog vrijednog dugogodišnjeg rada naših brzoklizača na čelu s trenerom Dubravkom Feldinom odnosno cijelog brzoklizačkog kluba Meteor iz Zagreba.

Za naše brzoklizače ujedno i reprezentativce sezona je u punom jeku, tako da koristimo priliku najaviti već predstojeće natjecanje od 26.-28. siječnja. U Budimpešti je sljedeća stanica Danubia kupa, natjecanja brzoklizača srednje i jugoistočne Europe u kojem se naši brzoklizači nalaze u vrhu tablice te našim predstavnicima želimo nastavak odličnih rezultata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.